Diensten

Vraagt u zich wel eens af en toe af of uw huidige woning wel voor u geschikt en passend voor de toekomst zal blijven? Of weet u juist dat dat niet zo is maar ziet u door de bomen het bos niet meer?

Ik begeleid u in deze periode van veranderingen. Na een gedegen intake waarin ik uw vraag zo goed mogelijk in kaart breng, maak ik voor u een plan van aanpak. Hierdoor krijgt u zicht op wat er moet gebeuren. Dat biedt houvast. Daarna kunt u beslissen of, en op welke manier, ik u verder zal helpen.  

Heeft u de beslissing al genomen dat uw woonsituatie moet veranderen, maar u weet niet waar te beginnen met het inventariseren en opruimen van uw spullen? 

Ik help u bij het selecteren en vervolgens het opruimen van uw huis. Soms kunt u met wat hints en tips zelf aan de slag, soms neem ik u bij de hand en ruimen we samen op. We ordenen uw bezittingen, zodat u kunt beslissen wat mee gaat en wat niet. Ik help u bij de selectie van de echt dierbare bezittingen, de spullen waar u het meest van houdt en geen afscheid van wilt nemen. Soms is opslaan een optie zodat u later kunt beslissen. Maar schenken aan anderen of organisaties kan natuurlijk ook. Bewaren kan ook op een andere, creatieve manier: samen maken we foto’s van de spullen waaraan u dierbare herinneringen heeft, en maken er een boekje van, waarin u eventueel ook uw leven beschrijft met de beelden als leidraad. Ook denk ik samen met u na over eventuele huisdieren, want ook voor hen wilt u de beste oplossing zodra uw woonsituaties verandert.

Heeft u een vader of moeder of andere naaste waar u zorg en aandacht aan besteedt? En heeft u simpelweg te weinig tijd om de praktische zaken rond een verhuizing of na een overlijden te regelen?

Ik kan u helpen door in nauw overleg de aan de woning gerelateerde zaken van u over te nemen zodat u zich kunt richten op hetgeen voor u belangrijk is.  

Ik help u ‘opruimen’ in uw laatste levensfase. 

Aan het einde van een leven is het goed om u af te vragen: aan welke spullen ben ik nu echt gehecht en vormen werkelijk waarde voor me? De dingen die als het ware uw thuis vormen en de blauwdruk van uw leven tonen. En welke kunt u loslaten of doorgeven? Letterlijk en figuurlijk ‘opruimen’ in de laatste levensfase vergt moed, maar levert vaak ook veel mooie momenten op. In dit proces kan ik u ondersteunen in het maken van keuzes zodat de voor u waardevolle spullen in goede handen komen.

Voor mijn opdrachtgevers ben ik zowel een empathische doorpakker als een coach en een regelaar. Zij profiteren van mijn jarenlange ervaring en brede netwerk in de zorg. Het uitgangspunt is altijd: je doet het zelf waar dat kan, ik neem over waar het nodig is

Rolien Bousema